Om de helikopters continu inzetbaar te houden tijdens de internationale oefening 'Falcon Autumn' , waren er een aantal Forward Arming and Refueling Point (FARP) locaties in gebruik zoals "Farp C" de Ginkelse heide. Een FARP heeft maar één doel en dat is de helikopters zo lang mogelijk inzetbaar te houden. Door een FARP dicht achter de linies te plaatsen, kunnen helikopters snel brandstof krijgen en zich herbewapenen voordat ze terugvliegen naar de actie. Een FARP is eigenlijk een benzine- en herbewapeningsstation voor de helikopters in het veld. 
FALCON AUTUMN is een oefening van 11 Luchtmobiele Brigade en het Defensie Helikoptercommando. Wanneer zij samenwerken, vormen zij 11 Air Manoeuvre Brigade (11AMB). Daarnaast doen er ook militairen en helikopters mee uit Polen en de Verenigde Staten(Helaas lieten de Amerikanen zich niet zien op de Ginkelse heide) maar hadden zij een FARP locatie op o.a. vliegbasis Deelen)
Hier een selectie van de Heli's die tijdens de ruim 2 weken durende oefening langs kwamen (301 Squadron met de Apache, 300 Squadron met de Cougar, het 298 Squadron met de Chinook en De Mi-8 Hip van de Poolse luchtmobiele brigade 25 BKPow)

Start van de oefening (Vliegbasis Deelen)
Start van de oefening (Vliegbasis Deelen)
Back to Top